Fler saker att göra i Gamla Linköping

LasseMajas Deckarhus ligger på Tunnbindaregatan, mitt i de härliga miljöerna i Gamla Linköping.
Gamla Linköping är ett friluftsmuseum och faktiskt ett av Östergötlands största besöksmål med nästan 450 000 besökare om året.

Ett besök på Deckarhuset brukar ta omkring tre timmar. Om ni vill se mer av Gamla Linköping innan eller efter ert besök finns det många aktiviteter och miljöer att besöka här. 

Miljöer & utställningar

I de olika miljöerna och utställningarna får ni veta mer om hur människor bodde, levde och arbetade förr, både inne i staden men också ute på landsbygden.

Teater & musik

Bakom Deckarhuset ligger Folkparksteatern, en scen där det under sommarhalvåret spelas teater och musik. Under sommaren kommer det bland annat spelas LasseMaja-teater här. Håll utkik på vår hemsida för mer information om LasseMaja-teatern och när den kommer spelas.

Djur & natur

I direkt anslutning till Gamla Linköping ligger naturreservatet Vallaskogen. Här kan ni både promenera runt och njuta av den vackra naturen, lära er mer om den gamla bondeskogen och kolla på lämningar från forntidens bondesamhälle. På Valla gård kan ni hälsa på hästar, getter, kaniner och höns under säsong.

Äta, handla & bo

Det finns flera olika matställen och mysiga caféer runt om i Gamla Linköping. Vidare finns det små affärer runt om i stadsdelen där ni kan köpa hantverksprodukter av olika slag. Vill ni sova över finns det även möjlighet till detta i Gamla Linköping.

Du kan läsa mer om allt som Gamla Linköping har att erbjuda på gamlalinkoping.se.

LasseMajas Deckarhus
Tunnbindaregatan 6
582 46 Linköping