LasseMajas Deckarhus är ett besöksmål i Gamla Linköping för barnfamiljer. Deckarhuset passar för barn i åldrarna 4-14 år, men är minst lika spännande för vuxna. Här kliver du rakt in i berättelser om LasseMajas Detektivbyrå, där Lasse och Maja behöver hjälp med att lösa kluriga mysterier.

Ta en titt på hur det ser ut inne hos oss på Deckarhuset.

Skapad av: Carl Schnell FB - @CSKommunikationsbyråAB Insta - @photo_by.cs LinkedIn - @schnellcarl

väska med deckarsaker

Lös mysterier i Valleby

Lassemajas detektivbyrå behöver er hjälp att lösa mysterier. Samla in ledtrådar, hitta bevis och lös olika uppgifter för att ta fast de skyldiga i mysterierna i Valleby.

tjuv bakom buske med kofot i handen

Samarbeta & ta fast tjuven

I Deckarhuset löser ni mysterierna tillsammans i er grupp. Det krävs god samarbetsförmåga där alla i gruppen behövs för att kunna lista ut vem den skyldige i mysteriet kan vara.

tårtfat med kakor

Fika & besök affären

Innan eller efter att ni har löst ert mysterium i Deckarhuset finns det också möjlighet att ta en god fika och besöka affären som båda ligger i Oktagonen, en trappa upp. I affären hittar ni såklart deckarprylar och de senaste Lassemaja-böckerna men även många andra spännande böcker.

mobiltelefoner med köp biljett skärm

Du köper biljett online

Ni köper biljetterna i förväg online innan ni kommer till Deckarhuset. Alla biljetter som säljs är gruppbiljetter. Vid köp av biljett får ni en kod som ni antingen kan skriva ut på papper eller som ni visar upp på er mobiltelefon när ni går in på Deckarhuset.

Vanliga frågor

Om jag har läst boken innan, kommer jag veta vem som är den skyldige i mysteriet på Deckarhuset?
Nej, du kommer känna igen karaktärerna men Deckarhusets mysterier utspelar sig innan det som händer i böckerna.
Säljer ni enbart gruppbiljetter?
Ja, på LasseMajas Deckarhus säljs det enbart gruppbiljetter. En grupp kan bestå av 3-5 personer. Är man 6 eller flera personer köper man ytterligare en gruppbiljett till samma start.
gif från deckarkontoret där lasse och maja sitter

LasseMajas Deckarhus
Tunnbindaregatan 6
582 46 Linköping